Határ

2022.09.25. 12:45

Öt embercsempészt fogtak egy nap alatt

Ásotthalomnál, Öttömösnél és Ruzsánál is fogtak el embercsempészeket a rendőrök, egy nap alatt ötöt. Közben ismét Csongrád-Csanád megye az illegális migránsok elsődleges célpontja, itt próbálkoznak a legtöbben Magyarországra szökni Szerbiából.

Suki Zoltán

Cigaretta helyett már embereket csempésznek. Fotó: DM archív

Összesen 559 határsértőt állítottak meg az országban a rendőrök és a katonák egyetlen nap alatt, szombaton – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az már nem újdonság, hogy a legtöbb migráns a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szökik be az országba. A megyében szombaton 47 csoportban 468 határsértőt állítottak meg. A migránsokat Apátfalván, Ásotthalmon, Domaszéken, Kiszomboron, Kövegyen, Makón, Mórahalmon, Öttömösön, Röszkén, Ruzsán, Szatymazon, Szegeden és Tiszaszigeten találták.

Ehhez képest a szomszédos Bács-Kiskun megyében nyugodtan telt a szombat. Ott 52 határsértőt kaptak el a rendőrök.

Voltak olyan migránsok, akik próbálkoztak ugyan, de nem jutottak át a határzáron. Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében 374 illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a rendőrök.

A migránsokon kívül embercsempészeket is sikerült elkapniuk a rendőröknek. Egy nap alatt ötöt a megyében, ami még itt is soknak számít, mert átlagosan naponta egyet-kettőt sikerül elfogni.

Először Ásotthalomnál akartak ellenőrizni egy teherautót, aminek a szír sofőrje a rendőröket látva elszaladt, de pár perc alatt utolérték és elkapták. A kocsijában 27 migránst találtak. Ruzsánál viszont nagyüzem volt, ott két embercsempészt is fogtak. Egyikük egy ukrán férfi volt, aki egy ukrán rendszámú autót vezetett, amiben 5 illegális bevándorló is utazott. Egy szír férfi pedig egy svéd rendszámú autóval jött, amiben 8 migránst vitt volna Ausztria felé. Öttömösön egy román és egy moldáviai nő bukott le, akik négy férfit szállítottak. A migránsok afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Papírjaik azonban nem voltak. Visszakísérték őket az biztonsági határkerítéshez.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában