Köpködött és megpróbálta lefejelni a polgármestert

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülés történelmi múltjáról rendezett megemlékezésen garázdálkodott ittas állapotban.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint az erősen ittas vádlott 2021. július 17-én a rendezvénysátorban köpködött, valamint agresszíven lépett fel az esemény résztvevőivel szemben. Mikor ezt látva a település polgármestere távozásra szólította fel, felé is megindult, de sikertelenül próbálta meg őt lefejelni illetve leköpni. Magatartásával a vádlott azt követően sem hagyott fel, miután sátorból kitolták; még az utcán lévő virágládákat is felborogatta - tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményéből. 

 A férfi részegségében fel sem ismerte, hogy a polgármester az a személy, akire rátámadt, ugyanakkor magatartása önmagában alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

 A járási ügyészség a fentieken túl a vádlottat azzal is vádolja, hogy 2021. szeptember 12-én, a délutáni órákban egy kölcsönkért traktorral úgy közlekedett egy mellékúton, hogy eleve nem is rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel egy korábbi szabálysértéséből kifolyólag járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. 

 Az elkövetőt, mint különös többszörös visszaesőt, a járási ügyészség garázdaság bűntette valamint eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Bűnösségének kérdésben a Makói Járásbíróság fog dönteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában