Három embercsempészt fogtak egy nap alatt

Ruzsán, Balástyán és Mórahalmon is elfogtak egy-egy embercsempészt a rendőrök pénteken. Ugyanazon a napon Csongrád-Csanád vármegyében 186 határsértőt találtak.

Suki Zoltán

Illusztráció

Fotó: Teknős Miklós

Sűrű napja volt pénteken azoknak a rendőröknek és határvadászoknak, akik Csongrád-Csanád vármegyében dolgoznak – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság szombati közleményéből. Három embercsempészt is sikerült elfogniuk egy nap alatt. Először Ruzsánál éjjel 1 órakor állítottak meg egy ukrán rendszámú autót, amit egy ukrán férfi vezetett. A kocsiban 5 migránst találtak.

Nem sokkal délelőtt 11 óra előtt pedig már Balástyán kellett intézkedniük. Ott egy német rendszámú kocsit állítottak meg, amit egy török férfi vezetett. Abban a járműben 6 illegális bevándorló ült.

Az az ukrán férfi pedig, akit Mórahalmon fogtak el, 4 migránssal próbált Nyugat-Európába jutni.

Az országban egyébként pénteken összesen 288 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád vármegyében közülük 186 embert találtak Ásotthalmon, Balástyán, Domaszéken, Mórahalmon, Öttömösön, Ruzsán, Szatymazon és Szegeden.

A feltartóztatott illegális migránsok afgán, bangladesi, georgiai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában