Újabb embercsempészt fogtak el a vármegyében

Csongrád-Csanád vármegyében 6 csoportban 90 migránsra bukkantak tegnap Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán.

S.Z.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 177 embert sikerült megállítani. Archív fotó: Havran Zoltán/MW

Ruzsánál fogtak el egy embercsempészt kedden a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs osztálya. Azt írták, hogy 11 óra 30 perckor állítottak meg egy magyar rendszámú kocsit, amit egy ukrán férfi vezetett. Az autóban hat migránst találtak.

Magyarország területén aznap összesen 139 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád vármegyében 6 csoportban 90 migránsra bukkantak Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán. Bács-Kiskun vármegyében 14 határsértőt találtak. De találtak migránsokat Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Pest és Somogy vármegyében is.

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 96, a Csongrád-Csanád vármegyei szakaszon pedig 177 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban, ahogy eddig sosem, ezt most sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Ruzsánál elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak. Ha a bíróság elítéli, több éves börtönbüntetésre is számíthat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában