Csak Ásotthalmon találtak migránsokat

S. Z.

Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 175 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 6 csoportban 156 határsértőt találtak, mindegyiküket Ásotthalomon. De ismét találtak migránsokat Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron vármegyékben is.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig 242 embert akadályoztak meg abban, hogy átlépje illegálisan a magyar országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor azerbajdzsáni, marokkói, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy elvétve látni csak migránsokat Horgos központjában, jelenleg főként a határsávban húzódnak meg. Azt írták, hogy onnan több tucat migránst szállítottak el a napokban a rendőrök, később viszont újabb csoportok érkeztek helyettük. A szerb rendőrség adatai szerint az év elejétől máig 25 puskát és félautomata fegyvert koboztak el a migránsoktól az illegális táborok felszámolásakor. Ugyanebben az időszakban több száz migránst szállítottak el, közülük többről is bebizonyosodott, hogy biztonsági kockázatot jelentenek, mivel nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellenük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában