Egy híján csak nálunk voltak a határsértők

S. Z.

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 181 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szombaton – tájékoztatott vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Vagyis inkább Csongrád-Csanád vármegyében, hiszen a 181 illegális bevándorlóból 180-at itt, Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, Röszkén és Öttömösön találták. Egy embert pedig Budapesten fogtak el. A rendőrség összesítéséből az is kiderült, hogy szombaton a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 3, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 287 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, albán, egyiptomi, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni.

Közben pedig a migrációról beszélt az M1 aktuális csatornán a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György azt mondta, hogy a magyar határon idén eddig több mint 28 ezer illegális bevándorlót fogtak el és 238 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást. Szerinte jól látszik, hogy szinte az összes migráns embercsempészek segítségével érkezik, és ezek az embercsempészcsoportok már felosztották a területeket a magyar határ túloldalán, sőt sokszor harcban is állnak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában