Technikai hiba miatt volt kitűzve vérdíj Koncz Judit ügyében

Visszavonta a rendőrség a Koncz Judit gyilkosára kitűzött tízmillió forintos vérdíjat. Ez már korábban megtörtént, azonban technikai hiba miatt a nyomravezetői díj hétfőn még szerepelt a rendőrség hivatalos honlapján.

S. Z.

Tagadja a vádlott, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Archív fotó: Karnok Csaba

Továbbra is fenntartja a rendőrség a Koncz Judit megölése ügyében kitűzött nyomravezetői díjat, amely tízmillió forint. Legalábbis ez látszódott a rendőrség hivatalos honlapján hétfőn délután, annak ellenére, hogy a gyilkossági ügy vádlottja már bíróság elé állt Szegeden, és a büntetőügy jelenleg is folyamatban van. A Magyar Nemzet utánajárt, és kiderült, hogy egy informatikai hiba miatt nem került le a rendőrségi honlapról a vérdíj kitűzése.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Törvényszéken korábban a vádlott ártatlannak vallotta magát, sőt azt is mondta, hogy a fiatal nő öngyilkos lett.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2003-ban ismerkedtek meg, és 2004-ben közös gyermekük is született, Szentesen éltek. A férfi múltja már akkor is kétes volt, Németországban lopás miatt 18 hónapos börtönbüntetésre ítélték. Amíg ezt töltötte, Koncz Judit beleszeretett egy ismerősébe, és hozzá is költözött.

A férfi látszólag elfogadta és tudomásul vette azt, hogy elhagyta a párja, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz és megöli a nőt, ezzel egyúttal pedig a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának. Ekkor már csak a megfelelő alkalomra várt. A 26 éves nő 2006 júliusában egyik este a gyermekével egyedül volt otthon. A férfi éjszaka bement az udvarra, megmérgezte a házőrző kutyát, majd volt élettársát elhurcolta és halálra verte, a holttestet pedig a Tiszába dobta.

Közben a kisgyermek egyedül volt a házban, és egy végtelenített lejátszásra állított DVD-t nézett. Koncz Judit holttestét egy horgász találta meg 2007. július 3-án, de azonosítani csak csak 2020-ban sikerült.

D. Lajos nem segítette a nyomozást, és végig tagadta, hogy bármi köze lenne az asszony eltűnéséhez. Koncz Judit édesanyjának például azt mondta, hogy a nő él és külföldön dolgozik prostituáltként. Ők azonban nem hittek neki. Az ügy tárgyalása folytatódik a Szegedi Törvényszéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában