Embercsempészek lepték el Domaszéket és Ásotthalmot

Egymás után buktak le az embercsempészek Csongrád-Csanád vármegyében vasárnap, az egyikük balesetet is okozott. Annak ellenére sok az embercsempész, hogy a tetteikért akár 15 évet is kaphatnak. Közben ismét sok embert sikerült megállítani a határkerítésnél.

S. Z.

Fotó: Teknős Miklós

Több embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében vasárnap – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn kiadott közleményéből. Először, hajnal 1 órakor Domaszéken állítottak meg egy cseh rendszámú kocsit, amit egy cseh férfi vezetett. A gépkocsiban 9 külföldit találtak. Reggel 9 órakor ugyancsak Domaszéken bukott le egy embercsempész. Akkor a rendőrök egy magyar rendszámú autót akartak megállítani, de a sofőr a gázra lépett, és menekülni kezdett. Nem jutott messze. A 29 éves georgiai férfi a főút mellett egy villanyoszlopnak ütközött. Abban a kocsiban 4 migránst találtak. A balesetben senki sem sérült meg.

Késő éjszaka pedig már Ásotthalmon kellett intézkedni, ahol egy svájci rendszámú autóban találtak 3 illegális bevándorlót. Az autót egy szerb férfi vezette.

A rendőrség azt is közölte, hogy vasárnap összesen 294 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük 266-ot Csongrád-Csanád vármegyében találtak, Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, Röszkén, Ruzsán és Szegeden. Bács-Kiskun vármegyében pedig 28 határsértőt állítottak meg, Kelebián.

Ugyancsak vasárnap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 1,a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 125 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Őket akár öttől tizenöt évre is elítélheti a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában