Helyi kék hírek

2023.05.30. 13:44

Négy embercsempészt fogtak el

A vármegye három településén összesen négy embercsempészt kaptak el a rendőrök pünkösd hétfőn. Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 83 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Munkatársunktól

Fotó: Teknős Miklós

Összesen 267 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök pünkösd hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük 251 migránst Csongrád-Csanádban találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Szegeden és Zákányszéken. Ezen kívül találtak illegális bevándorlókat Bács-Kiskun, és Győr-Moson-Sopron vármegyékben is. A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán ugyanaznap 5, a Csongrád-Csanádin pedig 83 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Közben ismét lebukott több embercsempész is. A rendőrök először Mórahalmon állítottak meg egy francia, illetve egy spanyol rendszámú autót, amelyeket egy román és egy moldovai állampolgár vezetett. A két kocsiban összesen 21 illegális migránst találtak. Később Zákányszéken léptek akcióba. Ott egy osztrák rendszámú kisteherautót ellenőriztek, amelyet egy hondurasi férfi vezetett. A járműben 12 külföldit találtak. Nem sokkal ezután Ásotthalomnál állítottak meg egy kistehergépkocsit. A járművet egy moldovai állampolgár vezette, aki 14 embert akart Nyugat-Európába csempészni.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy a határ szerb oldalán a rendszeres rendőrségi akciók miatt olyan helyeken rejtőzködnek az illegális bevándorlók, ahol a hatóság emberei nehezen találnak rájuk. A horgosiak azt mondták, a migránsok egy része a Kamarás-erdőben, mások az autópálya melletti migránstanyán, többségük pedig az úgynevezett kishorgosi Bácska-birtokhoz közeli bezöldült erdős-rétes területen bujkál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában