Szegedi hírek

2023.07.08. 13:27

Facebookon is hirdették kétes eredetű és minőségű paprikájukat

Több száz kilogramm kétes eredetű és minőségű fűszerpaprikaőrleményt és ételízesítőt találtak a NAV és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal közös ellenőrzésén két újszentiváni vállalkozó raktáraiban. A tulajdonosok, a Facebookon is hirdetett termékek származását nem tudták igazolni, ami miatt a kormányhivatal az őrlemény megsemmisítését rendelte el.

delmagyar.hu

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A helyszínen talált igazolatlan eredetű termékek forgalmi értéke meghaladja a 2 millió forintot. Az egyéni vállalkozók az áru megsemmisítése mellett élelmiszerlánc-felügyeleti bírság és mulasztási bírság kiszabására is számíthatnak.

Az operatív adóellenőrök az ellenőrzésre bekért adózó iratainak átvizsgálásával megállapították, hogy az egyik egyéni vállalkozó 2022-ben és 2023-ban további 3544 kilogramm, 7 millió forint forgalmi értékű olyan fűszerpaprikát értékesített, amelynek beszerzése nem igazolt. Az adózó emiatt is bírság kiszabására számíthat.

Az ellenőrzések célja a tisztességes kereskedők védelme és a biztonságos élelmiszer-forgalmazás elősegítése volt.
 

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában