Megerőszakolta saját gyerekeit egy Szeged közelében élő férfi

Szexuális erőszak, szexuális visszaélés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt 16 év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon egy Csongrád-Csanád vármegyei férfit amiatt, amit a vele egy házban élőkkel tett.

Delmagyar.hu

Első fokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi éveken át molesztálta szexuálisan leánygyermekeit, illetőleg őket és kiskorú fiait rendszeresen bántalmazta, trágár, becsmérlő kifejezésekkel szidalmazta. A férfi élettársa meg sem próbálta megakadályozni a gyermekeket ért tettleges és szóbeli bántalmazást, sőt az utóbbiban maga is részt vett. A férfi és a nő ezáltal súlyos mértékben veszélyeztették gyermekeik testi, lelki és értelmi fejlődését.

A Szegedi Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette, kapcsolati erőszak vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 16 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melynek keretében gyermekekkel foglalkozna, míg a nőt többrendbeli kiskorú veszélyeztetésnek bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert ellene az elkövetők és védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, az elkövetők cselekményeinek minősítése törvényes, és kiszabott büntetések is arányosak.

Olvasható az Ügyészség és az Origo oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában