Kimagasló teljesítményüket ismerték el

2023.07.27. 14:20

Polgárőr város díjat kapott Mórahalom

Arany T. János

Fotó: Török János

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Mórahalomnak. A hivatalos megfogalmazás szerint a déli országhatár védelmében kifejtett több éves hősies, kimagasló teljesítményük elismeréseként az elnökség csapatzászlót adományozott a polgárőrségnek, ami a városházán kapott helyet. Az elismerésről Csányi László alpolgármester beszélt a Móra-Net TV stábjának.

– A méltatásban az hangzott el, hogy a város azért kapja ezt az elismerő kitüntetést, mert a város együttműködése példaértékű a helyi polgárőrökkel. A határvédelemben, a rendfenntartásban a polgárőrségünk kivette a részét. A városi elismerés mellett Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet – Polgárőrség elnöke átvehette a határőr tagozat zászlaját is. Nagyon fontos szerepet játszanak a határ védelmében a polgárőrök – jelentette ki az alpolgármester. Hozzátette, Mórahalmon a polgárőrség, a városi rendészet és a rendvédelmi szervek szorosan együtt tudnak működni. Ezért működteti az önkormányzat azt az ideiglenes bizottságot, amely a rendészeti dolgokkal foglalkozik és évente kétszer ülésezik.

– A polgárőröket azért illeti külön köszönet, mert a szabadidejükből áldozzák fel ezen szolgálat óráit és ezért külön köszönet a családjaiknak, akik ezt hajlandóak eltűrni. Ezek az emberek komoly hivatástudattal rendelkeznek és nagy örömmel látom, hogy elindult a szervezeten belül egy fiatalítás. Látva a fiatalok lelkesedését, biztosítottnak látom az utánpótlást – zárta méltató gondolatait Csányi László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában