Számítástechnikai eszközöket kaptak a rendőrök

Számítógép-monitorokat, valamint egereket és billentyűzeteket adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a rendőrségnek. A nagyértékű eszközöket a bűnüldözés, bűnfelderítés területén használják majd.

T. K.

A monitorokat, billentyűzeteket és egereket szerdán adták át a vármegyei kapitányság épületében. Fotó: Gémes Sándor

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club több mint 35 számítógép-monitort, valamint egeret és billentyűzetet ajándékozott a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányságnak. Az eszközöket szerdán adták át. Kóti Zoltán, a klub most leköszönt elnöke elmondta, egy tagjuk ajánlotta fel a nagyértékű adományt, miután cégénél lecserélték a gépeket. 

A jó állapotú eszközöket természetesen szerettük volna, hogy jó helyre kerüljenek. Nem volt kérdés, hogy a vármegyei kapitányság munkáját támogatjuk velük, hiszen ők is sokszor segítik a mi munkánkat, például most legutóbb a Mórahalmon megrendezett gyerektábor kapcsán, ahol kerékpáros ügyességi pályát állítottak össze a fiataloknak 

– mondta. Sojnóczky Sándor, a klub soros elnöke hozzátette: egy jótékonysági szervezet legfontosabb feladata, hogy figyelje a környezetét és azok életét tegye jobbá, akikkel együtt élünk. 

Fotó: Gémes Sándor

Mivel a rendőrség civil szervezettől nem, csupán önkormányzatoktól fogadhat el adományt, az ajándékozásban a rotarysták segítségére volt a sándorfalvi önkormányzat. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester úgy fogalmazott, nem is volt kérdés, hogy közreműködnek az adományozásban, hiszen jó kapcsolatot ápolnak a Rotary klubbal és a rendőrséggel is. 

Nemrégiben például bővítettük a köztéri kamerarendszert, melyek képét most már nem a rendőrök, hanem a közterület-felügyelők nézik. Mi így próbáljuk meg tehermentesíteni a hatóság embereit, akiknek most a határrendészetben van rengeteg feladatuk 

– fogalmazott.

Szenti Szabolcs, Szeged rendőrkapitánya elmondta, a számítástechnikai eszközöket a bűnüldözés, bűnfelderítés területén használják majd. 

Ma már rengeteg bűncselekményt online eszközök használatával követnek el, melyek felderítése sok értékelő, elemző munkát igényel. A monitorok ezt könnyítik majd meg Szegeden, illetve a vármegye több településeinek kapitányságain

 – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában