Kétezer határsértő jött a hétvégén

Péntektől vasárnapig összesen 1916 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. Pénteken 680, szombaton 619, vasárnap pedig 605 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Suki Zoltán

Forrás: police.hu

Összesen 605 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 csoportban 571 határsértőt találtak Ásotthalmon, Röszkén és Mórahalmon. Ezen kívül találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 631 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy péntektől vasárnapig összesen 1916 határsértővel szemben intézkedtek. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 680, szombaton 619, vasárnap pedig a már említett 605 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök.

Az elmúlt héten az ország területén 4437 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – október 9-től 15-ig – a feltartóztatottak száma 4902 volt. Embercsempészés miatt 36 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A migránsok még a magyar határhoz közelítve eldobálják, vagy elégetik az okmányaikat, éppen azért, hogy ne lehessen őket azonosítani. Így fordulhat elő, hogy olyan migránsok bukkannak fel Európaszerte, akik azt állították, hogy 18 éven aluliak, pedig már javában felnőttkorúak. Róluk senki sem tudja, hogy milyen szándékkal érkeztek Európába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában