Már több mint ötven roncsautót vittek el

Suki Zoltán

Rengeteg roncs volt a határ közelében. Fotó: Gémes Sándor

Összesen egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A férfi az ellenőrzésekor magát marokkói állampolgárnak vallotta, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanaznap a határkerítésnél 42 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal pedig arról számolt be, hogy már több mint ötven roncsautótól tisztították meg a határmenti településeket. Közleményükben emlékeztettek, hogy két hete jelent meg az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi a kormányhivatalnak, hogy elszállítsa az olyan járműveket vagy autóroncsokat, melyeket valószínűleg embercsempészek használtak A déli határszakaszt érintő illegális bevándorlás miatt több száz, embercsempészésre használt roncsautó maradt Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei utak mellett, illetve szántóföldeken és erdőkben, sokszor akadályozva a biztonságos közlekedést.

Elszállításukat a kormányhivatal november 21-én kezdte meg Mórahalom térségében. A Dél-Alföld mezőőreinek és közterület-felügyelőinek jelzése alapján november 29-ig 52 gépjárművet szállíttatott el a kormányhivatal. Az eddig elszállított 52 roncsot Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös külterületéről gyűjtötte össze a kormányhivatal. A munka Öttömös, Ruzsa és Zákányszék térségében folytatódik a következő napokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában