Furgonba zsúfolva 21 migránst találtak a NAV-osok – VIDEÓ

Delmagyar.hu

Forrás: NAV/Facebook

Egy kisteherautót akartak ellenőrizni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőhelyén. A sofőr, amint meglátta a pénzügyőröket, továbbhajtott, majd hirtelen kiugrott a kocsiból és a hajnali ködben eltűnt, csaknem két tucat embert hagyva hátra.
A lengyel rendszámú furgon sofőrje a megkülönböztető fény és hangjelzés ellenére kivonta magát az ellenőrzés alól, és továbbhajtott. A NAV pénzügyőrei a szolgálati autóval követték, majd észrevették, hogy a sofőr a leállósávra hajtva hirtelen megállt, és kiugrott a furgonból. Kora hajnalban a sötét és a köd miatt az egyenruhások nem látták, hogy merre szaladt el, így a hátrahagyott furgonhoz mentek. Kinyitották az ajtaját, és a raktérben 21 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi láttak meg, akik csomagjaikat a kezükben szorongatva kuporogtak.
A pénzügyőrök az illegális menekülteket az illetékes rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Olvasható a NAV közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában