Több lakásba is betörtek a vármegyében - Videó

A szegedi rendőrök elfogtak két grúz férfit, akik a gyanú szerint több lakásbetörést követtek el az egész ország területén.

Delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2023. november 14-én délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el – Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően. Még aznap délután újabb hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról, ahol a sértettek szintén betörésről tettek bejelentést. A rendőrök időközben azonosították a betörők által használt járművet, valamint az is kiderült, hogy a páros feltételezhetően az ország több városában követett el hasonló bűncselekményeket. 

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 16-án megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket. A grúz állampolgár férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forint kárt okoztak az áldozatoknak.

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A feltételezett elkövetőket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában