Komoly probléma az unióban a migráció

Csongrád-Csanád vármegyében egy embert akadályoztak meg a rendőrök csütörtökön, hogy illegálisan átlépje a magyar határt – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság.

Suki Zoltán

Illusztráció: Török János

Szintén a migráció volt a téma egy lakossági fórumon, amit a szerbiai Óbecsén rendeztek meg, és részt vett rajta Deli Andor is. A Pannon RTV tudósítás szerint a Fidesz EP-képviselője elmondta, az Európai Uniónak nagyon sok belső problémája van, amire nem igazán találják a megoldásokat. Szerinte az egyik legfontosabb a migráció kérdése, amit a vajdasági magyar közösség és a határ menti régió lakosai éreznek a legjobban. Az európai parlamenti képviselő hozzátette, egy nagyon érdekes és egyúttal nehéz kérdés az, hogy milyen gyorsan tud majd Szerbia csatlakozni ehhez a közösséghez.

Azt pedig már a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és parlamenti képviselőjelöltje mondta, hogy Európa szívében megérdemelik, hogy, Vajdaság, illetve Szerbia is az Európai Unió teljes jogú tagja legyen.

Világos előttünk, hogy az unió nem találta meg az utóbbi időben a megfelelő válaszokat sem a migráns probléma kezelésére, sem a területén dúló háborúra, ezért az uniónak meg kell reformálódnia, ugyanakkor a bővítéspolitikát sem szabad elhanyagolni. Ezért a mi érdekünk az, hogy ebből a folyamatból kihozzuk a maximumot, és ahogy Magyarország is mondaná, a magyar válasz, hogy a nemzetek Európája győzedelmeskedjen

 – fogalmazott Kovács Elvira.

Mindezzel egy időben a szlovén kormány határozott arról, hogy december 21-ig meghosszabbítja az ellenőrzést az ország horvát és a magyar határán. Szlovénia október 21-én állította vissza az ideiglenes határellenőrzéseket horvátországi és magyarországi határán, és azóta többször meghosszabbította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában