Mentőst bántalmazott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a részeg barátja segítségére siető mentőst ütötte meg.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 3. napjának éjjelén kihívta a mentőket, hogy segítsenek a súlyosan ittas állapotban levő barátjának, aki egy belvárosi italbolt mellett ült a földön. A férfi a helyszínre érkező mentőst egy üveg borral a kezében szidalmazta, hogy hol voltak eddig. Ezután a folyamatosan szitkozódó vádlottat megkérték arra, hogyha már segíteni nem tud, akkor álljon arrébb. A férfi erre ököllel arcon ütötte a barátját a mentőautóhoz kísérő mentőst, akinek eleredt az orra vére és megszédült. A vádlott további bántalmazását a közéjük lépő és a rendőröket értesítő gépkocsivezető akadályozta meg. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában