Több mint 1,7 millió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le - Videó

Delmagyar.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az elmúlt napokban a NAV pénzügyőrei két, csempészcigarettával bélelt furgont füleltek le az M5-ös és az M43-as autópályákon – számolt be róla közösségi oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. 

A pénzügyőrök először az M5-ös autópályán egy Bulgáriából érkező járművet ellenőriztek. A sofőr arról nyilatkozott, hogy Németországba tart, és nem visz magával jövedéki terméket. A járőrök a furgon átvizsgálásakor, a jármű alján lévő pótkerékben 190 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak. 

Néhány órával később a NAV munkatársai az M43-as autópályáról kísértek le egy járművet ellenőrzésre. A járőröknek gyanús volt, hogy a teherautó lengyel-, a pótkocsi bolgár rendszámú, ezért a jármű tételes átvizsgálása mellett döntöttek. A négy bolgár utas azt állította, hogy Bulgáriából ismerősöknek vitték volna a csomagokat Németországba, de jövedéki terméket nem szállítanak. Azonban a pénzügyőrök az ülések alá rejtett dohányterméket megtalálták, és a rakodótérben elhelyezett csomagokból, sőt, még egy puffból is, összesen 590 doboz különféle bolgár zárjegyes cigaretta, illetve 10 liter zárjegy nélküli szeszesital került elő.

A NAV munkatársai a két teherautóban lévő, több mint 1,7 millió forint értékű jövedéki terméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában