Engedély nélkül, drog hatása alatt törte össze rokona autóját egy szegedi férfi

Delmagyar.hu

Archív fotó: DM

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a többszörösen büntetett előéletű szegedi férfinak, aki a szervezetében többféle kábítószerrel vezetett és a rendőrök fény és hangjelzésére sem állt meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombat éjjel vette el Kiskunmajsán egy rokona autójának indító kulcsát, majd a gépkocsival Szegedre vezetett: A rendőrök a belvárosban igazoltatni akarták a gyanúsítottat, aki azonban nem állt meg és nagy sebességgel tovább hajtott. A férfit a rendőrök fény és hangjelzéseket használva próbálták megállítani, aki egészen Kiskunmajsáig menekült és ott egy fának, valamint egy kerékpár tárolónak ütközve állt csak meg. Az igazoltatás során az autóból többféle kábítószert foglaltak le, valamit a gyanúsítottól vizeletmintát vettek, amely szintén többféle drog fogyasztását mutatta ki. Az előállítás során az is kiderült, hogy a férfit korábban a járművezetéstől már eltiltás hatálya alatti vezetés miatt eltiltották és bűncselekményeket ennek hatálya alatt követte el.

A gyanúsított ellen jármű önkényes elvételének bűntette, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt van folyamatban eljárás.

A járási ügyészség a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni a mai napon.

Olvasható a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában