Helyi kék hírek

2024.04.29. 09:00

Ittasan ült a volán mögé

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki parkoló autónak ütközve, majd futva próbált meg elmenekülni a rendőrök elől.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint az ittas állapotban gépkocsit vezető vádlottat 2022. február 5. napján éjfélt röviddel követően próbálták meg igazoltatni a rendőrök Újszegeden. A férfi nem állt meg, továbbhajtott át a Belvárosi hídon, majd a Tisza parton menekülve az őt üldöző rendőrök elől. A vádlott végül egy parkoló autónak ütközve állt meg és a gépkocsiból kiugorva próbált meg elfutni, hátrahagyva utasát anélkül, hogy meggyőződött volna arról szorul-e segítségnyújtásra, megsérült-e a balesetben.

A rendőröknek végül sikerült a férfit a közelben elfogniuk és előállítaniuk. A vádlott utasa a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában