A vakvezető kutya nem GPS.

2019.09.12. 06:05

Autót is vezetett már a súlyos látássérült lány

Ábrahám Alexáról születése után nem sokkal derült ki, hogy nem lát, mára már családjának és saját akaratának köszönhetően teljes életet él. Ő is olyan, mint bármelyik fiatal: bulizni, szórakozni jár, futóversenyen indul. Nemrégiben nagy vágya teljesült: felvették az egyetem gyógypedagógia szakára.

Hajó Edina

Ábrahám Alexát felvették az egyetemre, vakként egyedüliként csinálta meg az emelt szintű biológia érettségit. Fotó: Frank Yvette

Vakvezető kutyájával együtt búcsúzott középiskolájától Ábrahám Alexa – írtuk meg tavaly májusban a Délmagyarországban. A lányt három éve majd mindenhová elkíséri Gamma kutya, így teljesen önálló életet élhet a látássérült lány. Ehhez azonban igen hosszú út vezetett. – Alexa kis súllyal született, alig volt egy kiló, három hónapig voltunk bent vele a kórházban, mielőtt hazajöttünk, akkor közölték velünk, nem lát a lányunk – emlékezett vissza Csanádi Tünde, Alexa édesanyja.

Írásunkban még több részlet kiderül Ábrahám Alexáról. Cikkünket keresse a csütörtöki Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában