Pénzügy

2019.09.27. 10:15

Fidesz: Alkalmatlan a jelenlegi városvezetés

Fejezze be a felelőtlen gazdálkodást és a felelőtlen pénzügyi tranzakcióit Botka László, aki ezekkel veszélyezteti a szegediek pénzét – jelentette ki a szegedi Fidesz alelnöke sajtótájékoztatón pénteken. Tápai Péter szerint a jelenlegi arrogáns városvezetés alkalmatlan, október 13-a után felelős városvezetésre van szüksége Szegednek.

Suki Zoltán

Felelőtlenül gazdálkodik a város pénzével Botka László a Fidesz szerint.

Fotó: Karnok Csaba

– Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a felelőtlen gazdálkodást és a felelőtlen pénzügyi tranzakcióit – jelentette ki a szegedi Fidesz alelnöke sajtótájékoztatón pénteken. Tápai Péter szerint ezzel az arrogánsan viselkedő Botka László veszélyezteti a szegediek pénzét. A politikus emlékeztetett, hogy a Modern Városok programban érkezett csaknem 16 milliárd forintot Botka László nem a megfelelő bankszámlán tartja, emiatt pedig a Miniszterelnökség vizsgálatot kezdeményezett az Állami Számvevőszéknél.

Ilyenre még nem volt példa

– Az is példátlan, hogy a Modern Városok program történetében számvevőszéki vizsgálat induljon a törvények be nem tartása miatt – fogalmazott Tápai Péter, aki szerint a polgármester viselkedése azért is álnok, mert a kormány egyszer már konszolidálta a várost, amikor 25 milliárd forintos hiteltől szabadította meg, és ennek ellenére adta a Modern Városok Programban a 16 milliárd forintot, amit amikor elkölt Botka László úgy csinál, mintha az ő pénze lenne.

Felelőtlenül gazdálkodik a város pénzével Botka László a Fidesz szerint.
Fotó: Karnok Csaba

A szegedi Fidesz azt kéri, hogy Botka László október 13-ig vezesse felelősen a várost, gazdálkodjon felelősen a forrásokkal, és tartsa be a törvényeket.

Botka László is tartsa be a törvényeket

Tápai Péter azt is elmondta, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos egy korrekt hangvételű levélben kérte Botka Lászlót a törvények betartására, amire a polgármester egy fenyegető hangvételű levéllel válaszolt.

– Október 13-a után a jelenlegi alkalmatlan helyett felelős városvezetésre van szükség, amelyik betartja a törvényeket, a szabályokat és pénzügyileg támadhatatlan – tette hozzá.

Alkalmas városvezetésre van szükség

Először a Délmagyarország írta meg, hogy a Miniszterelnökség a fedett uszoda építése kapcsán kezdeményezett vizsgálatot az Állami Számvevőszéknél, mert a Botka László vezette önkormányzat a kötelező elszámolást a jogszabályi előírások és az ismételt felszólítás ellenére sem küldte meg. Információink szerint a másik probléma az volt, hogy az uszodaépítésre kapott támogatást a város egy kereskedelmi banki számlán tartja, holott tavaly a törvények szerint ezt a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára kellett volna utalnia.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában