Többek között a 3D tervezésbe és a Lego robot építésbe is bepillantást nyertek

2019.10.10. 16:00

A Vedresben próbálhatták ki a szakmákat a nyolcadikosok – Fotók

A Vedresben több mint 350 általános iskolás próbálhatta ki a tetőfedést, a mozaikkészítést, a 3D tervezést, a Lego robotot, a gipszkartonozást, vagy építhetett tésztahidat is.

Fotó: Bakos Brigitta

Fotó: Bakos Brigitta

Az idén hetvenéves Vedresben a Szegedi Szakképzési Centrum a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal együttműködve szervezte meg október 8-án, kedden az Építsd a jövőd! rendezvényt, amely egy országos pályaorientációs programsorozat részeként a leendő középiskolásokat célozza meg.

 

A rendezvényen 13 építőipari cég mellett a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa, József Attila, Móravárosi és Vedres István tagiskolái, valamint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond, Návay Lajos és Zsoldos Ferenc tagiskoláinak tanárai, diákjai vezették be az érdeklődőket – a továbbtanulás előtt álló fiatalokat –az építőipar jelenébe, jövőjébe, valamint az építőipari szakmák tanulásának lehetőségeibe.

A kiállító cégekkel együttműködve az iskolák építőipari pályát tudtak felvázolni az érdeklődőknek, lehetőséget kínálva a középfokú oktatásban, a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben, vagy a sikeres szakmai vizsgát követő szakirányú felsőoktatásban.

Az ágazatban érintett szakképző iskolák mellett a Szegedi Tankerületi Központ, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat is közreműködött az esemény megvalósulásában. A Vedresben több mint 350 általános iskolás próbálhatta ki a tetőfedést, a mozaikkészítést, a 3D tervezést, a Lego robotot, a gipszkartonozást, vagy építhetett tésztahidat, tervezhetett házat és bútort, falazhatott, megismerhetett és készíthetett a legfrissebb trendeknek megfelelő falfestést, kipróbálhatta mivel foglalkozik a restaurátor, vagy hogyan lehet egy házat felokosítani, illetve napelemekkel gazdaságosabbá tenni a háztartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában