Böjte Csaba árvaházába vitt adományt az algyői könyvtáros

2019.10.16. 12:59

Négydoboznyi könyvet adományoztak az árváknak

Böjte Csaba legújabb, torockói árvaházába vitt adományt az algyői könyvtáros. Az olvasók felajánlásait vitte el a gyerekeknek.

K. A. R.

Négy banánosdoboznyi könyvet kaptak a Kis Szent Terézről elnevezett torockói árvaház lakói, Böjte Csaba atya gyermekei az algyőiek felajánlásának köszönhetően.

– Minden évben szívesen fo­­gadjuk az adományokat a könyvtárban, főként olyan könyveket, amelyek még szép és olvasható állapotban vannak. Ezek általában megtartjuk, vagy jótékony célra felajánljuk. Az elmúlt hetekben folyamatosan szebbnél szebb, új állapotú kötetek, gyönyörű mesekönyvek érkeztek hozzánk az olvasóktól. Ahogy hozták, én úgy pakoltam a dobozokba, ugyanis tudtam, hogy Székelyföldre utazok egy csapattal, akikkel Torockóba is megyünk, de szerettem volna, ha nem üres kézzel tesszük ezt. Nem tudtuk, pontosan mire van szüksége az újonnan nyílt ár­­vaháznak, ezért döntöttünk úgy, hogy könyveket viszünk az Algyői Könyvtár és a helyiek nevében – nyilatkozta lapunknak Szilágyi Perjési Katalin könyvtáros.

Azt mondja, nagy örömmel fogadták őket a nevelők és a gyerekek, akiktől ajándékot kaptak cserébe. Egy fali képet, amelyen a székely himnusz áll, valamint egy igen bonyolult logikai játékot, amit a könyvtárban bárki kipróbálhat, megoldhat.

– Korábban egyébként két­évente Nagyváradra utaztunk a helyiekkel, mindig egy kisbusznyi adományt vittünk Csaba testvéréknek, például ágyneműt, tisztálkodási szereket, mo­­sószert. Jó kapcsolatot ápoltunk egymással, viszont most egy ideje már nem jártunk ott, de az önkormányzat dolgozói úgy döntöttek, idén újjáélesztjük a hagyományt, karácsony előtt meglátogatjuk a nagyváradi gyerekeket. A jótékony felajánlásokról a dolgozók gondoskodnak, az ünnep előtt pedig a település kisbuszával szállítjuk el a csomagokat, bárki velünk tarthat, hiszen díjmentes az utazás – avatott be a részletekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában