Helyi közélet

2019.11.29. 17:02

Békés hangulatban zajlott a megyei közgyűlés

Pártpolitikai, ideológiai viták és konfliktusok nélkül zajlott a Csongrád Megyei Közgyűlés ülése.

J. Z.

Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését, a belső fejezeteken belül vezettek át kisebb-nagyobb tételeket. A képviselők arról is döntöttek, hogy együttműködési megállapodást kötnek a megyei cigány és román önkormányzatokkal, és idén is csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjprogramhoz. A települések által kiválasztott jelölteket összesen egymillió forinttal támogatják.

Elfogadták a közgyűlés 2020-as munkatervét is. Legközelebb január 24-én ül össze a testület, de ha a folyamatban lévő uniós pályázatok indokolják, akkor decemberben rendkívüli közgyűlést tartanak.

Négy bölcsőde és két kerékpárút építésére, továbbá csapadékvíz-elvezetőkre pályáztak a települések korábban és a minisztériumi jóváhagyást várják. 2020. június 4-én hivatalosan Csongrád-Csanádra változik a megye neve, azon a napon díszközgyűlést tartanak, amelyen a trianoni békediktátumról is megemlékeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában