Helyi közélet

2019.11.21. 18:20

Érdemes fiatalként vállalkozást indítani

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) november 18-21. között a világ 170 országához hasonlóan, Magyarországon már tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Ennek egyik hazai állomása csütörtökön Szeged volt, ahol a Sing Sing Music Hallban várták a fiatalokat, akiket Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár köszöntött.

K. A. R.

Fotó: Török János

Mint mondta, vállalkozó családban nőtt fel, éppen ezért jól látja, milyen megegyező tulajdonságokkal bírnak a fiatalok és a vállalkozók, ilyen például az erőképesség, az ellenállóképesség, a kreativitás és a konstruktivitás is, éppen ezért érdemes az ifjúságot arra ösztönözni, hogy merjenek saját céget indítani.

Fotó: Török János

Hozzátette, ha van egy jó ötlet és megfelelő támogatási háttér, akkor érdemes belevágni, még jobb, ha ezt egy társsal közösen teszik.

Korponyai Ernő, a Fivosz Csongrád megyei elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy több mint 4,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a fiatalok, akik vállalkozásindításban gondolkoznak, de nincs hozzá kellő tőkéjük.

Fotó: Török János

Az est során a jelenlévők előadást hallhattak arról, hogyan működik a Design terminál mentorprogram, miért érdemes itthon vállalkozni, milyen feladatokkal kell ma megbirkóznia egy cégvezetőnek és hogyan lehet okosan gazdálkodnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában