„Hiszem a csodát”

2019.11.09. 19:26

Szent Imre nap Csengelén

Kivételesen okostelefont is kellett vinni a hittanra szombaton, a csengelei Szent Imre napon.

J. Z.

Játékos családi nap a kereszténység jegyében.

Forrás: Török János

A játékos rendezvényen internetes kvízen tesztelhették tudásukat a nebulók. A legjobbak jutalma csokoládé volt. A vidám családi napon ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is várták a gyerekeket és szüleiket a faluházban. A közös vacsora után pedig fáklyás körmenetet, majd szentmisét tartottak a faluban.

Játékos családi nap a kereszténység jegyében.
Fotó: Török János

Nagykorú lett Csengelén a Szent Imre családi nap: 18. alkalommal rendezték meg a játékos, szórakoztató rendezvényt, ami a templom búcsújához kapcsolódik. A faluházban egész délután zajlott az élet. Az udvaron ügyességi játékokon tehették próbára magukat a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek, miközben az épületben kézműves foglalkozások zajlottak. A község képviselő-testületének tagjai pedig fakanalat ragadtak a kezükbe és sütöttek-főztek a nagyközönségnek. Idén először egy bűvész, Jáki Tamás is szórakoztatta a publikumot. Különleges műsorában a keresztény szimbolika keveredett a szemkápráztató trükkökkel, ezért is lett az az idei mottó, hogy „Hiszem a csodát”. Sötétedés után fáklyás körmenet indult a faluházból a templomba, ahol Szent Imre herceg tiszteletére tartottak istentiszteletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában