Friss húsért Kistelekre vagy Szegedre kellett járniuk

2019.12.13. 10:25

40 év után újra van húsbolt Bakson

Egy családi vállalkozásnak köszönhetően újra van hentes­üzlet Bakson. Négy évtizede zárt be az utolsó hasonló bolt a településen, azóta friss húsért Kistelekre vagy Szegedre kellett járniuk a helyeiknek.

Munkatársunktól

Baks, 20191210. Húsbolt nyílt Bakson. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Új vállalkozás indulását ünnepelték kedden a baksiak: a polgármesteri hivatallal szemben hentesüzlet nyílt. Évtizedek óta nem volt ilyen jellegű bolt a településen, friss húsért általában utazniuk kellett.

– Csirkét tudtunk venni eddig is az ABC-ben, minden másért azonban Kistelekre vagy Szegedre mentünk – mesélte egy helyi asszony, aki az ünnepélyes szalagátvágás után az első vásárlók egyike volt. – Egy baja van ennek a boltnak. Hogy negyven évet kellett várnunk rá – adott hangot elégedettségének Kiri János, aki szerint szintén nagyon hiányzott már ez a szolgáltatás Bakson.

A két helyiségből álló üzletet családi vállalkozásként nyitották. Szendrei Inci tulajdonos elmondta, a 90 négyzetméteres bolt egyik felében hagyományos, vegyes élelmiszerbolt működik majd, a másik felében pedig húst és hentesárut árulnak, illetve a hozzá tartozó konyhán reggelente hurkát-kolbászt, valamint pecsenyét sütnek. A nyitvatartás is különleges lesz: a hét minden napján kora reggeltől késő estig várják a vevőket.

– Bakson legkésőbb 4 órakor minden bolt bezár, és délben is van ebédszünet, amikor nem le­­het vásárolni. Mi reggel 6-tól este 7 óráig folyamatosan elérhetők leszünk – mondta.

Az üzletben hat fő dolgozik majd, mindannyian baksiak. A munkahelyteremtésen kívül Búza Zsolt polgármester szerint a bolt másik nagy előnye, hogy bizonyítja: a kistelepüléseknek is van létjogosultságuk, hiszen vannak, akik itt képzelik el az életüket, sőt vállalkozást is itt indítanak. – A település mostantól új szolgáltatással bővült, az önkormányzat pedig általa új adóbevételre tett szert – tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában