Jövőre nyílik a város legújabb sportlétesítménye

2019.12.18. 15:20

Dzsúdóközpont épül Mórahalmon

Mórahalom újabb jelentős sportlétesítménnyel gyarapszik, dzsúdóközpont épül a városban.

Munkatársunktól

Újabb sportlétesítménnyel, dzsúdóközponttal gyarapszik Mórahalom, amelynek az alapkövét a közelmúltban helyezték el. Fotó: Duka Félix

A mórahalmi önkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el. A dzsúdóközpont alapkövét a közelmúltban helyezték el ünnepélyes keretek közt.

Simon Csaba, a Magyar Judo Szövetség szervezési igazgatója az ünnepségen elmondta, ahogyan a fővárosban, úgy vidéken is igyekeznek a gyermekekkel mind szélesebb körben megismertetni ezt a sportágat. Az ország déli régiójában kevés olyan egyesület van, mely olyan kimagasló eredményeket tudott elérni, mint a mórahalmi, ezért természetes, hogy a város számíthat a szövetség támogatására. A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg 4 csoportban 72 fővel tartja edzéseit az óvodás korú gyermekektől a felnőtt korosztályig.

Újabb sportlétesítménnyel, dzsúdóközponttal gyarapszik Mórahalom, amelynek az alapkövét a közelmúltban helyezték el. Fotó: Duka Félix

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte annak a közösségnek az erejét is, akik közé a gyerekek szerveződnek. Megköszönte nekik segítséget, hiszen az ő munkájuk nélkül nem születhetett volna meg a központ ötlete.

Az épület 555 négyzetméteres, amelyben tatamival borított küzdőtér és konditerem kap helyet a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A beruházás költsége 226 millió forint, melyből 196 milliót a Magyar Judo Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújt, Mórahalom önkormányzata 30 millióval járult hozzá a beruházáshoz. A kivitelezési munkálatok megkezdődtek, várhatóan 2020 augusztusában fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában