2019.12.08. 18:28
Miniszteri elismerést kapott a bordányi Legjava
A bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért Bizottság és az Agrárminisztérium döntése alapján miniszteri elismerő oklevélben részesült, amit a minisztériumban adtak át.
Egyedi, exkluzív megjelenésű Legjava termékeket készítenek, amelyekkel számos díjat és elismerést elhoztak a bordányiak.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS
Igazi sikertörténet a bordányi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó szociális szövetkezet, ahol Legjava márkanéven, kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből készítenek egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat.
Termelői Közösségek Napja
Kálmán Lénárd, a bordányi szociális szövetkezet igazgatóságának tagja a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért Bizottság és az Agrárminisztérium döntése alapján miniszteri elismerő oklevelet vehetett át tegnap délelőtt a minisztériumban rendezett ünnepélyes ceremónián a Termelői Közösségek Napján Tarpataki Tamástól, az agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól.
Már Szegeden is kapható
A Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet gyártja és forgalmazza a Legjava termékcsaládot. Tanács Gábor, Bordány polgármestere elmondta, céljuk a munkanélküliség csökkentésén túl az volt, hogy helyi alapanyagokból, tartósítószer- és adalékanyag-mentesen készüljenek különlegességek, amelyekkel a modern, izgalmas ízek iránt elkötelezett háziasszonyokat célozzák meg.
– A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű kész termékeket állítunk elő, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok boltjaiban is. Legutóbb Szegeden a Rákóczi tér 1. alatti Helyi-ség-ben kezdték forgalmazni termékeinket több más szociális szövetkezet és közfoglalkoztatottakat foglalkoztató önkormányzat termékeivel együtt – mondta a polgármester.
Közös érdem
Kálmán Lénárd elmondta, a díj mindenképpen a termékfejlesztők és az üzemben dolgozó kollégák érdeme.
– Nem lehetne ilyen finomságokat előállítani a bordányi gazdák nélkül sem, akik a minőségi alapanyagot termelik meg. A legkeresettebb termékünk jelenleg a Hétfűszeres Paprikaszósz, valamint a Borsos mentás eperlekvár, de a szilveszterre gondolva sokan már a Pezsgős őszibaracklekvárt viszik a szegedi Helyi-ség-ből – tudtuk meg a szövetkezet igazgatóságnak tagjától.
Egy termékinnovációs versenyen is jól szerepeltek, így a termékeik elérhetők lesznek egy multinál is jövő tavasztól.