A szociális szövetkezet munkáját díjazták, ami a helyi gazdák érdeme is

2019.12.08. 18:28

Miniszteri elismerést kapott a bordányi Legjava

A bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért Bizottság és az Agrárminisztérium döntése alapján miniszteri elismerő oklevélben részesült, amit a minisztériumban adtak át.

Arany T. János

Egyedi, exkluzív megjelenésű Legjava termékeket készítenek, amelyekkel számos díjat és elismerést elhoztak a bordányiak.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Igazi sikertörténet a bordányi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó szociális szövetkezet, ahol Legjava márkanéven, kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből készítenek egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat.

Termelői Közösségek Napja

Kálmán Lénárd, a bordányi szociális szövetkezet igazgatóságának tagja a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért Bizottság és az Agrárminisztérium döntése alapján miniszteri elismerő oklevelet vehetett át tegnap délelőtt a minisztériumban rendezett ünnepélyes ceremónián a Termelői Közösségek Napján Tarpataki Tamástól, az agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól.

Már Szegeden is kapható

A Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet gyártja és forgalmazza a Legjava termékcsaládot. Tanács Gábor, Bordány polgármestere elmondta, céljuk a munkanélküliség csökkentésén túl az volt, hogy helyi alapanyagokból, tartósítószer- és adalékanyag-mentesen készüljenek különlegességek, amelyekkel a modern, izgalmas ízek iránt elkötelezett háziasszonyokat célozzák meg.

Egyedi, exkluzív megjelenésű Legjava termékeket készítenek, amelyekkel számos díjat és elismerést elhoztak a bordányiak.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

– A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű kész termékeket állítunk elő, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok boltjaiban is. Legutóbb Szegeden a Rákóczi tér 1. alatti Helyi-ség-ben kezdték forgalmazni termékeinket több más szociális szövetkezet és közfoglalkoztatottakat foglalkoztató önkormányzat termékeivel együtt – mondta a polgármester.

Közös érdem

Kálmán Lénárd elmondta, a díj mindenképpen a termékfejlesztők és az üzemben dolgozó kollégák érdeme.

– Nem lehetne ilyen finomságokat előállítani a bordányi gazdák nélkül sem, akik a minőségi alapanyagot termelik meg. A legkeresettebb termékünk jelenleg a Hétfűszeres Paprikaszósz, valamint a Borsos mentás eperlekvár, de a szilveszterre gondolva sokan már a Pezsgős őszibaracklekvárt viszik a szegedi Helyi-ség-ből – tudtuk meg a szövetkezet igazgatóságnak tagjától.

Egy termékinnovációs versenyen is jól szerepeltek, így a termékeik elérhetők lesznek egy multinál is jövő tavasztól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában