Az eset jól példázza, hogy a sakál kíméletlen ragadozó

2019.12.29. 18:00

Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán

Baleset történt a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán a hétvégén a társaság Hosszúháti területrészén, ahol sakál ölt meg egy családtagként kezelt és szeretett vizslát.

Munkatársunktól

Fotó: NIMRÓD Vadászújság Facebook-oldala

A Nimród Vadászújság számolt be Facebook oldalán arról a balesetről, amely szombaton történt a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán Hosszúháton. A nádasokkal tarkított, cserjés, bozótos területen Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel, a félméteres fűben viszont egy sakál lapult, ami ugrás közben torkon ragadta a vadászok által nagyra becsült, kiváló munkaképességű kutyát. A sakál lendületből, ugrás közben esett a kutya torkának.

– Lövésre nem volt lehetőség – mondta a lapnak Petrov András. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak. A sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt lövést senki sem kockáztatott. A sakál, mint a villanás tűnt el a bozótosban.

Fotó: NIMRÓD Vadászújság Facebook-oldala

A családot és a vadásztársaságot is nagy veszteség érte, hiszen a hétéves kutya munkája pótolhatatlan. A gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves, barátságos vadásztárs volt.

A szakember hozzátette, dorozsmai eset jól példázza, hogy a sakál kíméletlen ragadozó. A róka csak az irháját mentette volna, azonban a sakált az ember közelsége, a korábbi leállás lövései sem riasztották el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában