112 – Tudd, hogy segíthess! – záróünnepség a Csongrád megyei rendőr-főkapitányságon

2019.12.09. 12:03

SOS Kapitány, az új szuperhős

Befejeződött a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és társszervei „112 – Tudd, hogy segíthess!” című programja. Egy kabalafigurát is alkottak, akit a gyerekek neveztek el SOS Kapitánynak.

Suki Zoltán

SOS Kapitány, ahol tud, segít. A közös cél az volt, hogy szórakoztatóan elsajátítható, összetett tudást adjanak a diákoknak. Fotó: Rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon 2019. december 5-én tartották a „112 – Tudd, hogy segíthess!” című program záróünnepségét. A programot a főkapitányság a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetével, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével valósította meg. A közös cél az volt, hogy olyan szórakoztatóan elsajátítható, összetett tudást adjanak, amelynek birtokában vészhelyzet esetén a gyermekek mernek és tudnak segítséget kérni, illetve szakszerű segítséget nyújtani.

A négy szervezet fontos, adott esetben életmentő ismereteket tartalmazó oktatási anyagot állított össze, amit Tudástárnak neveztek el. A Tudástárt a program egy éve alatt készült gyerekrajzokkal és az év közbeni eseményeken készült fotókkal illusztrálták, és eljuttatják az oktatási intézményekbe.

SOS Kapitány, ahol tud, segít. A közös cél az volt, hogy szórakoztatóan elsajátítható, összetett tudást adjanak a diákoknak. Fotó: Rendőrség

A rendezvény másik fontos eseménye a program kabalájának névadása volt. Ezt a feladatot a gyerekekre bízták, és a pályázatra csaknem százötven ötlet érkezett, így a zsűrinek nehéz dolga volt, több különdíjat is odaítéltek – mondta a Délmagyarországnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A harmadik helyen végzett Mester-Tóth Olivér, a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. Második helyezett lett Révész Nikolett Eszter, a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. Az első helyezettnek járó elismerést pedig az SOS Kapitány névötletet beküldő Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 5. a osztálya vehette át – tette hozzá Szabó Szilvia. A gyerekek ajándékcsomagokat kaptak, és a rendezvény végén a Mikulás is felbukkant, aki mellett ott volt SOS Kapitány is.

A program megvalósulását a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa tette lehetővé, és szerepet kapott benne a Szegedi Tankerületi Központ, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában