Határátkelő nyílt – jótékony hatásait élvezik a községben élő emberek

2020.01.27. 11:00

A határ menti Kübekháza a lehetőségek tárháza lehet

Gyerekeknek játszóparkot, a felnőtteknek fitneszudvart adtak át tavaly Kübekházán. Emellett határátkelő is nyílt a településen, ami Molnár Róbert polgármester szerint új lehetőségeket kínál az ott élőknek.

Hajó Edina

Molnár Róbert polgármester szerint az össztartó közösségben van az erő. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

 

– Nagyon fontos a falu vérkeringésének szempontjából a határátkelő megnyitása. Úgy fogalmaztam korábban, hogy trombózisos falu vagyunk, itt véget ért az út Kübekházánál, egy rög volt itt Trianon óta, ezt a rögöt oldottuk fel most – fogalmazott Molnár Róbert polgármester. A kübeki­­ek először féltek, hogy fel­­borul a falu nyugalma, most már látják, pozitív hatása van.

– Másfél milliárdos fejlesztés jótékony eredményeit is élvezhetjük, hiszen megújultak a belterületi utak, közvilágítás- és csapadékelvezetési rendszerünk is korszerűsödött. Növekedett a forgalom, sokan mennek a falunkon keresztül munkába, illetve vissza. Úgy gondolom, ahol kapu nyílik, ott új lehetőségek nyílnak – hangsúlyozta.

Molnár Róbert polgármester szerint az össztartó közösségben van az erő.
FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Hozzátette, másik fontos céljuk a közösségépítés. A főterüket 2006 óta fejlesztik folyamatosan, színpadot, kerti tavat építettek, a játszóteret is felújították akkor. A játszótér több ütemben újult meg, tavaly hét új játékelemet kapott, így már játékparkká bővült. Az önkormányzat saját forrásból 3 millió forintot fordított rá.

– Nemcsak a gyerekeknek van szükségük mozgásra a képviselő-testületünk szerint, ha­­nem a felnőtteknek is, így ősszel egy fitneszudvart is átadtunk a település 175. születésnapján. A kültéri fitneszklubot a Károly Ház re­­kreációs központ eddig használaton kívüli, kis udvarában alakítottuk ki. Augusztus vé­­gén a gyerekeknek adtak át egy játékparkot, most a születésnapon a felnőtteknek is ajándékoztak egyet – részletezte a település vezetője. A kondiparkban hét fitneszgép van, amelyeket idősek és mozgássérültek is használhatnak ingyenesen, nonstop nyitvatartással. A beruházás uniós és önkormányzati forrásból valósult meg 2,6 millió forintból.

Ebben az évben bölcsődét építenek, nagyon sok kisgyermek született tavaly, és óriási rá az igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában