Helyi közélet

2020.01.06. 14:10

Letartóztatták a mórahalmi testvérgyilkost

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója annak a férfinek a letartóztatását, aki a hétvégén végzett testvérével Mórahalmon.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Egy hónapig biztosan rács mögött lesz az a férfi, aki saját testvérét ölte meg a hétvégén Mórahalmon. Erről a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója döntött hétfőn, kora délután. A bíróság szerint többek között azért kellett letartóztatni a férfit, mert ha szabadlábon maradna, elképzelhető, hogy elszökne. A gyilkosság szombaton virradóra történt Mórahalmon. Tegnapi számunkban megírtuk, hogy saját bátyja végzett egy fiatalemberrel. A holttestre a tűzoltók találtak, miután egy háztűzhöz riasztották őket. Később kiderült, hogy a tüzet is a gyilkossággal gyanúsított 20 éves férfi okozta, hogy eltüntesse a nyomokat. Információink szerint az idősebb testvér részegen ment a testvéréhez, ahol veszekedés után egy késsel végzett az öcsével. A gyilkosság után elmenekült, és megpróbált elbújni a rend­őrök elől. Azonban csak fél napig rejtőzködött.

Egy hónapig börtönben marad a mórahalmi gyilkosság gyanúsítottja. Fotó: Karnok Csaba

12 órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel azt közölte, hogy a kihallgatásán beismerte a gyilkosságot, azt azonban nem írták, hogy miért ölhetett a férfi, akit emberöléssel gyanúsítanak.

A meggyilkolt 18 éves fiatalember egy helyi csárdában dolgozott, és szakácsnak tanult. A csárda vezetője azt mondta, hogy megbízható volt, a munkatársai is kedvelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában