Helyi közélet

2020.01.16. 11:45

Menetrendváltozás és útfelújítás a bizottság előtt

A Tisza Lajos körút egy szakaszának rekonstrukciójáról, és a 36-os busz útvonalának minimális módosításáról is tárgyalt a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtökön. Mindkét előterjesztést támogatták.

Suki Zoltán

Szeged 2020.01.07. rosszul burkolták le az utat a Tisza Lajos krt.-n fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Két napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság. Az első a 36-os buszjárat útvonalának minimális módosításáról is szól. Erre azért van szükség, mert elkészült a Kollégiumi út, Dorozsmai út–Fonógyári út közötti útszakasz és a Fonógyári bekötő útnál és a Kollégiumi útnál lévő csomópont is. Így a 36-os buszok február 1-től a Fonógyári út–Dorozsmai út helyett úgy közlekednek, hogy útba ejtik a Kollégiumi utat. Ezzel az eddig napi egyszer közlekedő, úgynevezett Kollégiumi járat megszűnik.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy ezek a buszok ezentúl nem állnak meg a Budapesti úti megállóban, de ott a 65-ös buszokra lehet majd felszállni. A menetrendben szereplő indulási időpontok nem változnak.

Változik viszont a 90-es és 90F-es autóbuszvonalakon lévő, DAKK Zrt. megálló neve, mert a cég még tavaly beolvadt a Volánbusz Zrt.-be. A megállót ezétr Volánbusz Zrt.-nek hívják majd.

A második napirendi pont pedig a Tisza Lajos körút Boldogasszony sugárút és Huszár Mátyás rakpart közötti rekonstrukciójáról szólt.

Ezen a szakaszon a vízművek újította fel a vízvezetéket, ami miatt megbontották az útburkolatot is, amit most újra kell építeni. Az előterjesztés szerint a munka nettó 81 millió 601 ezer forintba kerül, amihez még jön kicsivel több, mint 4 millió forint műszaki ellenőrzési költség. A bizottság egyhangúlag döntött a fedezet biztosításáról, a munkára közbeszerzést írnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában