Helyi közélet

2020.02.21. 07:35

Budapest-Bamako: célba ért a deszki Molnár család – Fotók

A sierra leonei érkezést követően mind az útburkolat, mind a Deszkről induló Molnár család arca kisimult, kicsit feledtetve az addigi megpróbáltatásokat.

K. A.

Budapest-Bamako: célba ért a deszki Molnár család

Köztük a műszaki nehézségeket, a sivatagi sátras és éber éjszakákat, vagy éppen a korrupt, okostelefonokat lenyúló határőröket. A freetowni befutó napján megtörtént a Torday Emil Afrika kutatóról elnevezett iskola avatása, amihez ők is hozzájárultak, laptopok, tanszerek és egészségügyi eszközök adományozásával.

 

A végső ceremónián a miniszterektől a főpolgármesteren át a versenyszervezőkig egymásnak adták a mikrofont a prominensek, a fő attrakció azonban a miniszterelnök castrói szónoklata volt, ezt huzamosabb ideig kellett állva hallgatni banánérlelő melegben. A bamakósok hamar elfáradtak, de a szögesdróttal elválasztott helyi szektorban végig kitartott a fegyelem. A 4–5 órás parádét követően került fel az i-re a pont, amikor végre áthajthattak a kíváncsi helyi árusok és szimpatikus figurák által kísért autójukkal a célvonalon.

Az 1 millió kilométert futott, lelkes autószaki által megerősített Toyota Hiace – ahogy ők fogalmaztak – öt közepesen felkészült utassal, köztük két hölggyel, különösebb megpróbáltatások nélkül képes volt teljesíteni 9000 kilométert árkon-bokron át Deszkről Freetownba. A nepperek a hazai árakra akár 30–50 százalékot is ráígértek, feltehetően több Magyarországról érkező autó is új gazdára talált. Egyedül a valutaváltás okozott gondot, mostanában nem nagyon volt olyan esemény, amihez annyi dollárra lett volna szükség, mint a Budapest–Bamako Rallyn célba érkező kocsik megvásárlásához.

Molnárék laptopokat is adományoztak az új iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában