A régi tanyagondnoki kisbuszt Szajánnak adományozták

2020.02.23. 15:08

Disznótor és Kaczor Feri Árpádhalmon

Idén is megrendezték Árpádhalmon a falusi disznótort. 500 adag hurka-kolbász fogyott el. Kaczor Feri műsorán annyian voltak, hogy egy tűt sem lehetett volna leejteni.

Kovács Erika

Az önkormányzat három disznót vágott, kettőt még a hét közepén, egyet pedig az esemény napján szombaton.

– A versenyünkre összesen hat csapat nevezett, helyből kettő, testvértelepüléseinkről Szajánról és Árpádról, illetve Szegvárról és Szentesről. Hurka kategóriában Árpádhalom lett a legjobb, a kolbászkészítésben pedig a szegváriak – mondta Magyar Zita, a művelődési ház vezetője.

Hurkából és kolbászból 500 adag fogyott Árpádhalom. Fotó: Kovács Erika

Az ebédidőben szempillantás alatt elfogyott az 500 adag hurka-kolbász, 250 adag pörkölt, amit támogatójeggyel vásárolhattak meg. Zsákbamalacot is lehetett venni, aminek a bevételéből a könyvtár szervez majd gyermekprogramot. A rendezvény sztárvendége Kaczor Feri volt.

A rendezvény sztárvendége Kaczor Feri volt. Fotó: Kovács Erika

– Nagyon sokan jöttek más településekről is. A három disznó éppen hogy elég lett. Az idő is kedvezett nekünk. Szükség van az ilyen rendezvényekre, hogy a sok munka mellett kikapcsolódjanak az emberek és összekovácsolódjon a társaság – mondta Vágó Miklós, Árpádhalom polgármestere.

Árpádhalom a Magyar Falu Program keretében, még az előző településvezetés alatt, pályázati támogatást nyert egy falugondnoki kisbuszra. Ennek az volt a feltétele, hogy a régit átadják egy testvértelepülésüknek. A képviselő-testület úgy döntött, a vajdasági Szajánnak ajándékozzák a régi tanyagondnoki járművet, amire a disznótoros napon került sor. Az erdélyi Árpád település iskolai könyvtárának pedig magyar nyelvű könyvcsomaggal kedveskedtek a vendéglátó árpádhalmiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában