Helyi közélet

2020.02.15. 19:30

Kijavítják a Kálvária sugárút úthibáit

Óriási kátyúk akadályozzák a közlekedést a Kálvária sugár­úton. A Magyar Közút Nzrt. egyelőre hidegaszfalttal javítja a hibákat, az időjárás ezt teszi lehetővé télen.

K. A. R.

Tábla is figyelmeztet a nagykörút és a Kálvária sugárút kereszteződésében.

Fotó: KARNOK CSABA

Egyre több panasz érkezett az elmúlt hetekben a Kálvária sugár­út állapotára, főként a nagykörúttól a reptér irányába vezető szakaszra panaszkodtak a szegediek, mondván, az út mindkét oldalán méretes kátyúk tátongnak. A nagykörút és a sugárút kereszteződésében lévő lámpához már táblát is kihelyeztek, ami kátyús úttestre figyelmezteti az autósokat. Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy tudnak-e a problémáról, a közeljövőben terveznek-e kátyúzást a szakaszon.

Kérdésünkre azt írták, hogy az 55-ös főúton és minden más, a társasághoz tartozó útszakaszon, ahol szükséges és lehetséges, ott a téli időszakban ütemezetten végeznek lokális javítási munkákat, ilyen esetekben speciális hideg aszfaltkeverék felhasználásával. A kérdéses szakaszon is folyamatosan beavatkoznak, a közeljövőben is folytatják ezen munkákat. Az elmúlt napok időjárása kedvezett az új hibák kialakulásának, viszont nem tette lehetővé, hogy azokat azonnal javítsák, tekintettel a csapadékos és szélsőséges időjárási viszonyokra.

Tábla is figyelmeztet a nagykörút és a Kálvária sugárút kereszteződésében.
Fotó: KARNOK CSABA

A közműszerelvények környezetében kialakult hibákról az érintett közműkezelőket tájékoztatják – derült ki a társaság válaszából. Felhívták a figyelmet arra, hogy a téli időszakban a burkolathibák javítására korlátozottan van lehetőség, mert a melegaszfalt-keverő telepek zárva tartanak és melegítők használatával sem lehet messzire elszállítani az aszfaltot. Így csak ideiglenes, hidegaszfaltos javításokat tudnak végezni száraz időben és 0 fok feletti hőmérsékletben, azonban ahol erre nincs lehetőség, ott táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét a burkolathibákra. Hozzátették, az útellenőri szolgálat folyamatosan járja a megyében az állami közutakat, tőlük, illetve a társszervektől, valamint a közlekedők jelzései és az adott szakaszok úthálózati szerepe alapján ütemezik a munkákat télen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában