A házhoz menő lomtalanítás is szünetel

2020.03.19. 10:21

Felfüggesztik a sárga kukák osztását

Éppen hogy elkezdték átadni a magánházas szegedi lakosoknak a sárga kukákat, amikkel a sárga zsákos szelektív gyűjtést kiváltják, máris le kellett állítani a kukaosztást. A szemétszállítás rendje változatlan.

Farkas Judit

Fotó: DM

Március 13-án kezdte el a közszolgáltató átadni a magánhá­zas szegedi lakosoknak a sze­­lektív hulladékgyűjtésre szolgáló sárga kukákat, ami a zsákos gyűjtést kiváltja. Péntekenként és szombatonként osztották volna a hulladékgyűjtőket, a járványügyi kormányzati intézkedések azonban felülírták az eredeti ütemtervet, tudtuk meg Koltainé Farkas Gabriellától, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Március 13. és július 17. között lehetett volna átvenni az edényeket. Az első hétvégén még kiosztották azokat, a kukaosztás azonban a továbbiakban határozatlan ideig szünetel.

Március 15-étől elindult a házhoz menő lomtalanítás, amit november 15-éig lehetett volna kérni a kialakított rendszer szerint. Az első leegyeztetett lomtalanításokat még elvégezték, de figyelemmel a járványügyi helyzetre, ez a szolgáltatás is szünetel.

A szegedi ügyfélszolgálat egyelőre működik, de annyi ügyfél mehet be egyszerre az irodába, amennyi ügyintéző dol­­gozik. Az igazgató azonban el­­mondta, a további kormányzati intézkedések függvényében az is lehetséges, hogy a személyes ügyfélszolgálat működését felfüggesztik. A vidéki településeken tartott lakossági fogadóórákat már nem tartják meg, részleteket a hulladékgazdálkodás honlapján találnak. A hulladékudvarok üzemeltetése a szegedi közszolgáltatási területen egyenlőre folyamatos. Bordány, Ruzsa, Pusztamérges, Forráskút, Üllés, Zsombó, Domaszék, Kistelek, Öttömös településeken a hulladékudva­rok működését azonban az ot­­tani közszolgáltató már más okból felfüggesztette, a bezárásokkal kapcsolatban a lakosok az FBH-NP Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek (telefon: +36 79 420 609, e-mail: [email protected])

A szemétszállítás rendje nem változik. – Újabb fertőzésveszélyt jelentene, ha nem szállítanánk el a kommunális hulladékot, ezért ki kell tartani az utolsó emberig – magyarázta Koltainé Farkas Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában