Helyi közélet

2020.03.07. 08:20

Marika néni amíg él, hímezni fog

Alig egy hónap múlva lesz 89 éves Fetter Ferencné népi iparművész, akinek kézimunkáit itthon és a határokon túl is sokan ismerik. Marika néni a mai napig aktív, nem telik el úgy nap, hogy ne venne tűt a kezébe. Tudását szívesen adja tovább, úgy fogalmazott, van türelme a tanításhoz.

Hajó Edina

Számos terítője van Marika néninek, amelyet történelmi úri hímzéssel készített. FOTÓK: FRANK YVETTE

 

– Szerencsére jól látok, és a ke­­ze­­im is bírják. Bár sokszor mondom, hogy nem, nem folytatom, ám mégis csinálom. Szemüveget se teszek fel mindig – mondta a szegedi Fetter Ferencné Marika néni, Király Zsiga-díjas, Magyar Kézműves Remek-díjas népi iparművész. Ahogy megérkeztünk hoz­­zá, már pakolta is ki munkáit, a különböző hímzésű terítőktől kezdve a babákon át a szőnyegekig, ámulva néztük alkotásait.

Nincs olyan nap, hogy ne fogna tűt a kezébe. Keresse cikkünket a szombati Délmagyarországban!

Keresse a történet folytatását a szombati Délmagyarországban!

Kedves Olvasóink!

Önöknél jobban senki sem ismeri azokat az Aranyemböröket, akik az Önök településén, falujában, városában, kerületében évek óta szervezik a közösségi életet. Fáradhatatlanul dolgoznak, szerveznek, gyűjtenek, tanítanak, alkotnak, segítenek. És teszik ezt önzetlenül, hálát nem várva. Ugye, ha kicsit jobban elgondolkodnak, máris tudják, kire, kikre gondolunk. Ajánlják hát őket a Délmagyarország figyelmébe! Mi pedig bemutatjuk az Önök Aranyembörét egész Csongrád megyének. Kérjük, hogy ajánlataikat a Délmagyarország weboldalán, a delmagyar.hu-n keresztül, az ott található űrlap segítségével küldjék el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában