Kapcsolatban a látogatókkal

2020.03.24. 12:26

Videósorozatot indít a Tornyai János Múzeum

A zárt ajtók mögötti munka mellett a közönséggel is szeretnék fenntartani kapcsolatukat a hódmezővásárhelyi kiállítóhelyek. Így a közösségi oldalain és az intézményi honlapokon elérhető videósorozatot indít a közgyűjtemény, 8-10 perces anyagokban bemutatva a gyűjteményeket és kutatási eredményeket.

T. Sz.

Húsz-harminc részes videósorozattal tartják fenn kapcsolatukat közönségükkel a vásárhelyi kiállítóhelyek. Már forgatják az epizódokat.

Fotó: Tábori Szilvia

Magyarország szovjet megszállására fókuszál az első epizód, amelyet legkésőbb április elején mutatnak be az intézmény közösségi felületein, illetve weboldalán. A húsz-harminc részesre tervezett videósorozat forgatását már megkezdték a vásárhelyi Tornyai János Múzeum munkatársai. Az egyenként 8-10 perces anyagokkal egyelőre május-június fordulójáig készülnek, és hetente 2-3 új rész feltöltését tervezik a kiállítóhelyek honlapjain és facebook oldalán. Az Emlékpont így pótolja elmaradó Embermentők a 20. századi Magyarországon című előadássorozatát is. A népbírósági perekről tart előadást egyebek mellett Vincze Gábor történész. A Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen a magyar zsidó költőkről szintén készítenek felvételt. Tervezik még feldolgozni a Tornyai János Múzeum első igazgatójának, Kiss Lajosnak a munkásságát, illetve a helytörténeti, a régészeti és a képzőművészeti gyűjtemény

A régészek az elmúlt héten Csomorkányon begyűjtött anyagokat dolgozzák fel, a művészettörténész, néprajzos és helytörténész munkatársak pedig a gyűjtemény állag megóvásán munkálkodnak a korlátozások idején – mondta Miklós Péter, Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója az Emlékpontban kedden tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy az intézmény a tárgyi örökségek feldolgozása és bemutatása mellett feladatának tekinti a kapcsolattartást a helyi múlt iránt érdeklődő vásárhelyi közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában