Letartóztatták őket

2020.04.07. 10:32

A bezárt iskolába is megpróbáltak betörni

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a két férfit, akik 2020. március 29. és április 1. napja közötti időszakban többek között egy bezárt iskolába is megkíséreltek betörni.

delmagyar.hu

A járási ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett előéletű, visszaesőként elkövető gyanúsítottak az elmúlt héten Szegeden 2 magánszemély lakásába surrantak be. Egy alkalommal éjjel, egyszer pedig a kora délutáni órákban használták ki a sértettek figyelmetlenségét és lopták el pénztárcáikat a bennük levő okiratokkal és bankkártyákkal együtt. Ezt követően több boltban cigarettát és energiaitalt kíséreltek meg vásárolni a lopott bankkártyákkal, volt ahol sikerrel is jártak, de előfordult, hogy a terminál elutasította a tranzakciót.

Március 29-én az egyik belvárosi szegedi iskolába kíséreltek meg betörni úgy, hogy a kerítésen átmászva a karbantartó épület ablakát egy betondarabbal betörték, majd az iskola épületében értéktárgyak után kutattak. A beépített riasztórendszer aktiválódása azonban a cselekmény befejezését megakadályozta, az összekészített konyhai szagelszívókat hátrahagyva a helyszínről elmenekültek.

Üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és egyikük esetében a szökés veszélye kapcsán tett indítványt. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, velük szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is több eljárás van folyamatban, egyikük állandó lakó vagy tartózkodási hellyel sem rendelkezik.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában