Fekete Gizi: a produkció a szívekbe hatol, ez a legfontosabb a mostani helyzetben

2020.04.13. 17:59

Megindító dallal biztatnak az otthon maradásra

Több mint 160 hazai színművész közreműködésével alkotott karanténvideót Horgas Ádám, a szegedi színház főrendezője és Szemenyei János színész, zeneszerző. A Kis suttogás című dal szívhez szóló üzenetekkel buzdítja a lakosságot az otthon maradásra.

Koós Kata

A járványügyi helyzetre reagáló, Kis suttogás című dal szélvészként söpört végig a világhálón: a közzététele óta el­­telt néhány nap alatt több mint kétszázezren tekintették meg a YouTube-on. A klipben szereplő 168 hazai színművész eleinte suttogva, majd a dallamok szárnyain fogalmaz meg húsba vágó üzeneteket féltésről, szeretetről, szorongásról és a produkció legfőbb üzenetéről, a reményről.

Horgas Ádám szerint a művészek fontos feladata, hogy erősen reagáljanak
a jelen problémáira.
Fotó: ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Horgas Ádám, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője elmondta: a dal ötlete egy ko­­­rábbi, Szemenyei Jánossal kö­­zösen alkotott, ám meghiúsult előadás, a Táncos a sötétben kapcsán született.

– Nagyon bennünk maradt a közös munka emléke, az el­maradt előadás fájdalma. E produkció egy zenei témáját dolgoztuk fel ezzel a dallal – mondta, majd hozzátette: személyes motivációjuk mellett a dal legfőbb célja, hogy az em­­bereket otthon maradásra bírja.

– Szerintem a művészeknek dolguk, hogy erősen reagálja­nak a jelenre, az aktuálisan fe­­szülő érzelmekre, problémák­­ra. Ez a karanténvideó is egy ilyen jellegű reakció – közölte.

A zeneszerzést Szemenyei János, a szövegírást és a klip rendezését a szegedi főrendező vállalta magára. Utóbbi különösen nagy kihívást je­­lentett számára, ugyanis a dalban közreműködő művészek mindegyike otthonában, home video formájában rögzítette saját jelenetét.

– Volt színész, aki több videót is küldött. Eszméletlen mennyiségű adatot kellett kezelni. Kiemelném Mészáros László emberfeletti teljesítményét, aki a hangmérnöke volt a produkciónak – fejtette ki. A videó összeállításával járó, hatalmas munkát mindössze két hét alatt kivitelezték az al­kotók.

Fekete Gizi, a szegedi teátrum Jászai Mari-díjas színművésznője elmondta: nagy örömmel töltötte el, mikor felkérték, hogy szerepeljen a produkció­ban.

– Hiányzik a munka, a sok-sok évi színházi jelenlét. Úgy éreztem, hogy megint dolgozhatok, nagyon örültem. Bár itthon, a saját kis eszközeimmel, a telefonommal készítve egészen más jellegű kihívásnak bizonyult a feladat – mondta, majd hozzátette, nézetei szerint jelen helyzetben minden hasonló, magas minőségű mű­vészi kezdeményezés kiemelt fontossággal bír.

– Minél értékesebb egy ilyen munka, annál hasznosabb. Márpedig a Kis suttogás szerintem nagyon megindító lett, már sokszor megnéztem. A szívemhez szól, és talán ez a legfontosabb a mostani helyzetben, hogy az üzenete a szívekbe hatoljon – fogalmazott.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában