delmagyar.hu podcast

2024.06.06. 19:10

Megerősítené a közösséget Nógrádi Tibor

Megoldaná a kecskési vasúti átjáró problémáját Nógrádi Tibor, a kormánypártok képviselőjelöltje. Lapunknak azt mondta, hogy ezen kívül a közösség újbóli összekovácsolása is fontos feladat.

Suki Zoltán

A körzetben borzalmas állapotban vannak a járdák Nógrádi Tibor szerint. Fotó: Gémes Sándor

– Egy önkormányzati képviselőnek nagyon sok konfliktust kell megoldania, és menedzselnie kell a körzetét – mondta lapunknak Nógrádi Tibor, akit a Fidesz-KDNP a szegedi 3-as választókörzetben indít az önkormányzati választáson.

A képviselőjelölt azt mondta, hogy erős, hatékony és a lakosokkal folyamatosan kapcsolatot tartó képviselő szeretne lenni.

Egy képviselőnek szerintem állandóan elérhetőnek kell lennie, és nincs olyan feladat, amit ne vállalna fel. A problémákat számba kell venni, és mindet hatékonyan megoldani. Úgy gondolom, hogy megoldható lenne 2025-re a Kecskés-telepi vasúti átjárónál a várakozási idő lerövidítése. De ami ennél is fontosabb, és végleges megoldást jelentene: 2030-ra ugyanott egy aluljáró megépítése és a Klebelsberg-telep, és a Kecskés-telep közötti összekötő út átadása – magyarázta Nógrádi Tibor.

A képviselőjelölt emlékeztetett, hogy ő és néhány környékbeli kezdeményezte a Gyálaréti holtág rehabilitációjának elindítását, amelyet nemrég fejeztek be. A jövőben pedig az említettek mellett a közösségépítésre is hangsúlyt helyeznék.

– A folyamatos és aktív közösségi élet, közös karácsonyokkal, pörköltfőző versenyekkel, nyugdíjas és ifjúsági programokkal, sportélettel komolyan egyben tarthatná az itt élőket – fogalmazott Nógrádi Tibor.

A képviselőjelölt elmondta azt is, hogy a körzetben borzalmas állapotban vannak a járdák, a csapadékvíz elvezetők, az utak és a kiskertek is elhanyagoltak.

– Ezeket is mindet rendbe kell tennünk, valamint bicikliutakat kell építeni, illetve korszerűsíteni. De a feladatokat még sokáig sorolhatnám. Azt pedig nem győzöm ismét kiemelni, hogy a közösséget is újra kell építeni a körzetben – mondta Nógrádi Tibor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában