Pluszpénzt kap a vadaspark is

2020.04.24. 15:29

A járvány miatt nem ül össze a közgyűlés

Ma kellett volna összeülnie a szegedi képviselő-testületnek, a veszélyhelyzet miatt azonban nem lesz közgyűlés. A képviselők elmondhatják ugyan a véleményüket az előterjesztésekről, de a végső döntést Botka László polgármester mondja ki. Az előterjesztésekből kiderül többek között, hogy több városi cég is bajban van a koronavírus-járvány miatt.

Suki Zoltán

Fotó: DM

Forrás: DM

Megtépázta a városi cégek költ­­ségvetését a március eleje óta tartó koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási és nyitvatartási korlátozás. Legalábbis ez derül ki Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester előterjesztéséből, amit hivatalosan a mai közgyűlésnek kel­­lett volna tárgyalnia.

A járvány miatt azonban nem ül össze a testület, a képviselők csak levélben mondhatták el a véleményüket a beadott anyagokról. Végül pedig a polgármester dönt, mert a közgyűlési hatáskört a polgármesterekre ruházták a március 11-e óta tartó veszélyhelyzetben, kü­­lönleges jogrendben.

De térjünk vissza Szécsényi Rózsa előterjesztésére, ami tu­­lajdonképpen arról szól, hogy a városi cégeket meg kell segíteni pénzzel, mert elestek a bevételük nagy részétől.

Az alpolgármester szerint a Szegedi Városkép és Piac Kft.-­­hez nem folyt be 93 millió forint, viszont a rendezvények elmaradása miatt 21 millió fo­­rintot nem költöttek el. A cég 72 millió forint tagi kölcsönt kért a város költségvetéséből.

A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft. vi­­szont nem kért pénzt. Ők csak azt szeretnék, hogy a korábban kapott tagi kölcsönüket csak december 31-ig kelljen visszafizetniük.

Bajban van a zárvatartás mi­­att a vadaspark is, ahol ugyan­­csak a tagi kölcsön lehet a megoldás. Veprik Róberték 66 millió forintot kértek a várostól.

Az alpolgármester szerint a kölcsönökre megvan a fedezet a városi költségvetésben, ezért azt javasolja, hogy Botka László írja alá a dokumentumokat.

Szintén a polgármester elé kerülnek a városi tulajdonú cé­­gek tavalyi évről szóló beszámolói, és ahogyan korábban már részletesen megírtuk, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője is be­­számolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában