Helyi közélet

2020.04.12. 20:12

Szegedre is jutott az algyői maszkokból

Több mint kétszázötven darab szájmaszkot varrt két hét alatt az Algyői Foltvarrók Köre.

K. A. R.

Útra készen a foltvarrók által készített védőeszköz.

Fotó: KARNOK CSABA

Az első adagot, százhuszonhat da­­rabot már át is adták az Algyői Egyesített Szociális Intézmény­ben (AESZI) dolgozóknak, ugyanis ők vitték házhoz a helyieknek a védőeszközt, el­­sősorban az időseket segítették ezzel.

Útra készen a foltvarrók által készített védőeszköz.
Fotó: KARNOK CSABA

Az Algyői Foltvarrók Körének vezetőjétől, Izbékiné Cseuz Gabriellától megtudtuk, elkészült a második adag is, így valószínű, hogy még az ünnep előtt kiosztják az algyőieknek az AESZI dolgozói, akik már jelezték is, hogy igény van rá. A maszkokhoz az anyagot a Gyevikult Nkft. segítségével szerezték be, illetve egy helyi magánszemély is ajánlott fel. Nehézség volt viszont, hogy kellő mennyiségű gumit szerez­zenek a varráshoz, hiszen a meglévő ötven métert már az első héten felhasználták, végül a kör egyik hódmezővásárhelyi tagja tudott vásárolni lakóhelyén.

Izbékiné Cseuz Gabriella el­­­­mondta, főként az idősebb korosztálynak szerettek volna segíteni ezzel, illetve azoknak, akik nem tudják megvásárolni a maszkot üzletben, hiszen nem adják olcsón. Kiderült, a helyiek mellett a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klini­kára is juttattak belőle egy algyői egészségügyi dolgozó által, valamint a koraszülött-­mentőautón is dolgozik algyői szakember, így nekik is adományoztak belőle.

Algyőn sokat tesznek a védekezés érdekében, az orvosi rendelő bejáratához a napokban önműködő kézfertőtlenítő adagolót tettek, illetve az önkormányzat ezer darab szájmaszkot vásárolt.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában