Most még fontosabb a higiénia

2020.04.08. 16:48

Szigorított gyártási folyamatain a Pick

A Pick Szeged Zrt. számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy fenn­akadások nélkül tudjon gyártani.

K. A.

Most még fontosabb a higiénia. FOTÓ: PICK

A munka megszervezése a szokásosnál nehezebb, sokan maradnak otthon gyerekükre vigyázni. Emellett az anyagok biztosítása is nagyobb erőfeszítést igényel, a nemzetközi közlekedés lelassult. A szárazáruk és a húskészítmények előállításának élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásai is szigorodtak.

– A járványra tekintettel extra intézkedéseket vezettünk be, a legfontosabb, hogy a virucid hatású kézmosó és kézfertőtlenítő szerek már nemcsak az üzembe való belépéskor, hanem munka közben is rendelkezésre állnak – mondta el Heltai Lajos. A termelési igazgatóhelyettes hangsúlyozta, hőmérők és hőkamerák biztosítják, hogy lázas munkavállalók ne léphessenek be a gyárba.

Akik olyan területen dolgoznak, hogy megoldható, otthonról végzik a munkájukat. A többiek költségtérítés mellett használhatják saját gépjárművüket a munkába járáshoz, így a közösségi közlekedést nem kell igénybe venniük. A fizikai dolgozók feszített tempóját bónusszal honorálják, és új munkaidőkeret-szabályozást vezettek be.

– Kollégáink elkötelezetten, nagy erőfeszítéssel végzik munkájukat, büszkék vagyunk rájuk, hiszen csak így lehet folyamatos az ellátás. Hasonlókat tapasztalunk partnereink és beszállítóink részéről is, ez az összetartás segít átvészelnünk a nehéz időszakot – hangsúlyozta Sutka László vezérigazgató-helyettes.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában