Üzenetekkel díszítik a fát

2020.05.06. 18:01

A Közösség Hete az egymás iránti odafigyelést is kifejezi

Májusi szeretetfát díszítenek a derekegyháziak. Az egészségház és önkormányzat előtti ligetben választotta ki a legnagyobb tölgyet a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház. Oda várják a szeretetüzeneteket.

Kovács Erika

Szívecskék lógnak a fán, mindegyikre üzenetet is írtak a derekegyháziak. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében negyedik éve rendezik meg a Közösségek Hete programsorozatot. Idén a veszélyhelyzetre való tekintettel kicsit másképp.

A Közösségek Hete a közösségek fontosságára, megtartó erejére hívja fel a figyelmet.

Szívecskék lógnak a fán, mindegyikre üzenetet is írtak a derekegyháziak. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

A szeretetfa-állítást is az or­­szágos program főszervezői indították útjára. Arra kérték a kulturális intézményeket, civil szervezeteket, a települé­­sek lakóit, családokat, hogy elevenítsék fel a májusfaállítás hagyományát. Saját otthonukban, vagy köztéren állítsanak májusfát, amely feldíszítve, szeretetüzenetekkel ellátva kifejezi az egymás iránt érzett szeretetet, a törődést, a hálát, az egymásra való odafigyelést.

Derekegyházon jókívánságokkal díszítik fel a tölgyfát. A falu lakói színes szívecskéket kötöztek a fára, amikre gondolataikat, jókívánságaikat, kedvenc idézeteiket írták fel.

A művelődési ház azt is kérte a derekegyháziaktól, hogy fotózzák le magukat a fá­­val, vagy az üzenetükkel, és küldjék azt el Facebook-üzenetben a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Háznak, vagy töltsék fel saját Facebook-profiljukra, #szeretetfaderekegyhaz hashtaggal ellátva, vagy pedig jut­tassák el e-mailben a [email protected] címre. A fotókat május 10-ig várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában